Om ossAnnikki Wahlöö

Skådespelare, performance artist och manusförfattare född 1962. Hon är utbildad på the Lee Strasberg Institute, New York, New York; Teaterhögskolan i Malmö, Stdh; SITI company Skidmore College, Saratoga Springs, NY; Hon har en MFA i skådespeleri från Högskolan för scen och musik i Göteborg (2016) samt är utbildad film- och TV-manusförfattare vid Alma Löv manusutbildning. Har arbetat i fria grupper och performance sammanhang i Sverige, Finland, Norge, Danmark och i Italien i en rad grupper och konstellationer. Hon arbetar återkommande i Cirkus Tigerbrand i Stockholm. Hon är med och driveri Temporarity Productions som bl.a. samarbetat med Teater Fluks i Århus, Danmark.  Hon är med och driver en work in progress festival för Scenkonst i Italien; Cosmonauti Festival.

Benedikte Esperi

Koreograf, performance- & videokonstnär. Född 1969, innehar en MFA i Contemporary Performative Arts vid Högskolan för scen och musik. Post grad i Offentlig konst, Samtidskonst och Filosofi vid Akademin Valand samt studier i Koreografi vid Dans- och Cirkushögskolan. Hennes scenkonstverk varvas med platsspecifika verk för offentliga miljöer i form av filmprojektioner, installationer och live art/performance. Hon har presenterats på scenerna och  konsthallarna 24m2, Atalante, 3:e Våningen, Teater Trixter, Röhsska Museet, Stadsmuseet, Röda Sten Konsthall samt Galleri 54 och de Konstnärliga fakulteterna i Göteborg. Hon medverkar vid en mängd internationella konstfestivaler och event bl.a Movement Research NYC, Gibney Dance NYC, Last Frontier NYC, RCA London, Centre 151 London, La Caldera Barcelona, Going Dutch festival Chicago, MOTIF festival Reykjavik, Live Action 11 Göteborg. Sitter i styrelsen på Galleri 54 samt undervisar på Högskolan för scen och musik. Medlem i KRO, KcV & DcV.  http://www.benedikteesperi.com

Cia Runesson

Skådespelerska och performanceartist. Född i Göteborg 1966. Utbildad i klassisk teater i London och fysisk teater i Århus, Danmark. Hon har en MFA i Contemporary Performative Arts från  Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs Universitet och Magister i Internationell Scenkonst Stockholms Konstnärliga Högskola. Medlem och medgrundare i performancekollektivet Force Majeure vars arbete med liveinstallationer, föreställningar och konserter har visats i såväl Skandinavien som övriga Europa på arenor som Museum for Samtidskunst i Oslo, Göteborgs Konsthallen, BIT i Bergen, Basement 6 i Shanghai etc. Hon arbetar ibland som curator inom bildkonst och är en av grundarna av Biologiska Museets Vänner (2017), en ny arena för transdisciplinär konst. 2018 arbetade Runesson på Stockholms Konstnärliga Högskola, som producent för Forskningsveckan och senare med andra administrativa sysslor. Sedan september 2018 en hon en av konstnärerna med residens på Transit Kulturinkubator i Stockholm.  

%d bloggare gillar detta: